Springclinic Ernesto Canseco Olvera

Vrijdag 30 december start de eerste springclinic in een serie van 3 in de JHW Pasmanmanege te Steenwijkerwold. Vanaf 13u wordt er gestart met de Bixie/jeugd, vervolgens de pony’s, vanaf 17u de paarden en de laatste groep vanaf 20u30. Vrijdag 6 januari is de tweede clinic en zondag 22 januari de derde en laatste en dan begint de eerste groep om 9u en de laatste om 17u. Iedere combinatie zal gedurende de drie dagen  50 minuten les krijgen in een groep van 3 andere combinaties. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht. Voor iedere deelnemer is er een leuke oud en nieuw cadeaubox van onze sponsor Dier all in.

Door de grote animo is de maximale 8 uur aan lestijden inmiddels bereikt. Het is nog wel mogelijk om op de wachtlijst te komen voor 1 of meerdere dagen. 

Publiek en geïnteresseerden hebben gratis toegang tot deze springclinici en zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. Het is een uitgelezen kans om, zonder zelf deel te nemen, de springlessen van Ernesto van dichtbij te kunnen volgen en hier je voordeel me te kunnen doen. 

De op internationaal niveau presterende, van oorsprong Mexicaanse, springruiter Ernesto Canseco Olvera heeft als 14 jarige de VDL Stud prijs in de Dominicaanse Republiek gewonnen waarna hij naar Nederland is gekomen om aan de slag te gaan bij één van de grootste springpaardenbedrijven in Nederland, VDL Stud in Bears, Friesland. Sinds 2018, is hij samen met zijn vrouw, trotse eigenaar van Celebrity Stables. Een sportstal gelegen in het Friese plaatsje Boijl waar de focus ligt op bemiddeling bij verkoop, aankoop, opleiden en doortrainen van sportpaarden met name voor de internationale markt. Ook worden hier (buitenlandse) ruiters die ambities hebben voor de sport getraind en begeleid. We zijn dan ook ontzettend blij dat Ernesto zijn kennis en kunde met ons en de deelnemers wil gaan delen tijdens deze clinic.